photo allkarya_zpsxsfjfgmj.png

Bermula Daripada Pena Penghujung Mata, Dia Mula Mencetus Ilham Dan Menyusun Kata. Setiap Lorekan Mengandungi Bicara Yang Terkandung Seribu Satu Rahsia. Hanya Di Sini Dicurahkan Rasa Hati, Pendapat Peribadi Tentang Hakikat Duniawi Dan Di Sana, Alam Yang Kekal Hakiki.


- Weeda Airiza -



Cerita Ceritu Bahagian 2

Jom sambung! Ngee~~~

Jumaat - 16 Mac 2012 (Office + Cuci The Musical Last Kopek!)
Habis saja kerja, zoom! aku terus ke Istana Budaya untuk menonton teater cerita Cuci The Musical Last Kopek. Dah lama aku nak tengok, sejak musim pertama lagi tapi asyik miss saja sebab takde orang nak teman T__T *to bakal suami, make sure you suka tengok teater oke! hahahaha* Truthfully, cerita ni memang best sangat sampai naik lebam pipi aku! Selang dua minit, gelak. Cramp pipi aku yang comel ni akhirnya apabila tamat teater jam 12.15 mlm. *berkejaran nak ambil gambar dgn Hans Isaac*gedik*












^_____^ thumbs up to them! I really love Vanidah Imran & all the Cuci cast here! Err, sila abaikan wajah aku yang terlalu penat itu!~ :p

Sabtu - 17 Mac 2012 (Office + Signing Session + Sabah Nite 2012)
Hari ni aku kerja half day di pejabat. Lepas pukul 1, terus merempit dengan kereta ke MPH Subang Parade untuk sesi temu mesra. Ingatkan dah lambat, sampai saja masih belum ada orang. Parking tak usah ceritalah. *nak pengsan pulas stereng sengsorang cari tempat kosong. uwaaaaaa* 

Lupa nak ambil gambar dengan diri sendiri. Ngeh~~

 
Kakak Aleya Aneesa & Kak Kamsiah Abu. Best sangat dapat borak2 dengan mereka :)

Habis saja tepat jam 4ptg, aku terus ke Shah Alam untuk menghadiri Sabah Nite 2012. Company part time aku, Aico Empire Group yang menguruskan sistem lighting dan PA system malam tu. Tambahan pula, Adam AF2 selaku big boss company Aico membantu organizer Sabah Nite untuk malam tersebut. Maka, aku pun menumpang sekaki menjadi anak Sabah malam itu :D Ngee~ Selain Adam, ada V.I.P, Nera AF, Candy AF, Yazer AF dan penyanyi-penyanyi dari Sabah. Overall, memang fun sebab dah rasa macam duduk di KK masa tu. Hehe~

Antara hasil lighting, rekaan Aico Empire Group

Wee~~ Sabah Nite 2012 :)

Dialah bos, kawan dan juga seorang abang yang menjadi tempat bertengkar serta mengada2. Haha~

Ahad - 18 Mac 2012 (Kursus CIDB + Mentor 6)
Seawal 8.30pg lagi aku dah tercongok di hadapan bilik syarahan 1, bangunan Akademi ABM kat Cheras untuk menghadiri kursus kad hijau, CIDB. Tanyalah yang kerja bahagian construction, mesti tahu apa bendalah kad hijau tu. :p Kursus tu sangatlah... penat. Tentang keselamatan di tapak binaan dan aku memang nak muntah bila encik yang bagi talk tu tunjuk video serta gambar-gambar accident o__O

Berjaya juga aku menahan mual sampai jam 4ptg. Horey! Boleh balik :D Terima kasih abah sebab menghantar dan mengambil anakmu yang comel ini. Ngee~~ Dah balik, terus siap-siap mahu ke Auditorium MBSA untuk menonton Live Mentor 6. Malas sebenarnya nak pergi tapi dah sebab kekanda aku nan seorang itu menjadi Mentor tahun ni dan ditambah pula adinda-adinda aku pun turut pergi, maka aku menguatkan rasa penat dan malas ini.

Seronok rupanya tengok live. *mentang-mentang tak pernah pergi, jakun sekejap* Haha~ So far, aku tak mahu komen. Lagipun, aku memang tiada bakat langsung dalam bidang muzik ni, orang sebut pitching ke, oktav ke, aku mesti BLUR. Jadi, biarlah juri-juri profesional mengadilinya. Aku hanya menyokong semua orang yang mahu mencapai kejayaan dalam bidang yang mereka suka. ^__^

 Antara adinda2 & kekanda2 yang menghadirkan diri :)

Nampak sangat betapa overnya duduk di hadapan sekali. Ahaha~ *mata tak berkelip tengok En. Ally :p*

Sampai saja di rumah, aku terus pengsan tak sedarkan diri sampai esok. Namun, masih gagah berdiri untuk ke tempat kerja. *zombi berjalan* Apapun, it was a fun week. :) Release tension dengan cara tersendiri. Although tersangatlah penat, tetapi banyak benda yang boleh aku kutip jadikan pengalaman untuk menulis. *think positive!* Minggu ni aku tiada plan, yeay boleh rehat!!!~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: