photo allkarya_zpsxsfjfgmj.png

Bermula Daripada Pena Penghujung Mata, Dia Mula Mencetus Ilham Dan Menyusun Kata. Setiap Lorekan Mengandungi Bicara Yang Terkandung Seribu Satu Rahsia. Hanya Di Sini Dicurahkan Rasa Hati, Pendapat Peribadi Tentang Hakikat Duniawi Dan Di Sana, Alam Yang Kekal Hakiki.


- Weeda Airiza -



Soalan Pembayang Bombastik!

Assalamualaikum, Selamat Malam!

Pergh. Tengok tajuk entri macam bombastik sangat soalan-soalan yang akan dikeluarkan. Hehe~ Sebenarnya saya almost lupa nak post pasal soalan pembayang novel sampailah seorang sahabat merangkap adik memberitahu saya yang dia tengah  tunggu soalan-soalan ni keluar. Hahaha~ Punyalah busy sampai lupa nak jenguk rumah online ni. Ades. To Fatin, thank you very much from the bottom of my heart kerana mengingatkan kakakmu yang semakin meningkat umurnya ini. Hehe <3

Okey jom! Kita tengok soalan-soalan yang diberikan di bawah. Soalan ni saya tak susun secara teratur. Bukan bermakna soalan pertama untuk pembayang pertama. Saya buat random saja dan tugas korang semua, kenalah cari jawapan dalam pembayang-pembayang yang telah saya beri sebelum ni. Satu lagi! Hah, tak acilah kan saya dah bagi soalan mudah, saya bagi lagi satu tugasan yang perlu dilengkapkan.


Kalau tak buat dua-dua ni, kira penyertaan tu reject. Hee~ Pemenang akan diketahui pada bulan Januari nanti, sejurus selepas novel CINTA 2U DOT MY berada di pasaran. Saya belum mampu lagi nak beri hadiah yang mahal-mahal. Justeru, saya ikhlas memberi novel saya secara percuma kepada 3 orang pemenang bertuah. Yang lain jangan risau, mungkin bukan rezeki lagi... Lagipun, penyertaan ni free saja, tiada bayaran dikenakan :D So, jom tengok soalan!

Langkah 1 : Baca Dahulu Sinopsis Cinta 2U Dot My

Langkah 2 : Jawab Semua Soalan di Bawah Ini

01. Apakah jurusan pembelajaran Rayyan Ziqri & Auni Hafya di universiti?

02. Berapakah umur Rayyan Ziqri & Auni Hafya? *Mereka sebaya*

03. Auni Hafya sangat gemarkan sejenis sandwich ikan. Apakah nama ikan tersebut?

04. Lengkapkan ayat. Ibu Rayyan Ziqri berasal dari Malaysia, manakala ayahnya pula berasal dari _ _ e _ _ _ d (7 huruf).

05. Kedua-dua hero dan heroin novel ini memakai telefon jenama yang sama. Nyatakan jenis telefon tersebut.

06. Makanan ini menjadi favourite kebanyakan watak-watak dalam novel ini kerana ianya di jual di gerai tepi jalan. Namakan makanan tersebut.

07. Rayyan Ziqri mempunyai pertalian darah dengan seorang model dan pelakon terkenal di sebuah negara kelahiran ayahnya. Namakan model dan pelakon tersebut.

08. Apakah kerjaya sampingan Rayyan Ziqri selain menjadi seorang pelakon?

Langkah 3 : Lengkapkan Slogan 

Saya mahu baca novel Cinta 2U Dot My karya Weeda Airiza kerana... (tidak lebih dari 20 patah perkataan)

Langkah 4 : Hantarkan Jawapan, Slogan & Butiran Peribadi ke Emel

Nama Facebook :
Nombor Telefon / Emel Untuk Dihubungi :

Hantar ke : weeda.airiza@gmail.com sebelum 31 Disember 2012

Langkah 5 : Tunggu Sampai Saya Umum

Senangkan? Jom mula sekarang! All the best! :)

Entry Quote
"Kawallah diri, kawallah hati, nescaya dapat mengawal iman
yang sentiasa akan diuji."
~ Weeda Airiza ~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS