photo allkarya_zpsxsfjfgmj.png

Bermula Daripada Pena Penghujung Mata, Dia Mula Mencetus Ilham Dan Menyusun Kata. Setiap Lorekan Mengandungi Bicara Yang Terkandung Seribu Satu Rahsia. Hanya Di Sini Dicurahkan Rasa Hati, Pendapat Peribadi Tentang Hakikat Duniawi Dan Di Sana, Alam Yang Kekal Hakiki.


- Weeda Airiza -Cerita Ceritu Bahagian 1

Beware! Jeng! Jeng! Entri aku kali ni maybe sangat panjang sebab habis semua aktiviti last week aku nak cramp dalam satu entri. Weee~ Minggu lepas memang jadual aku tersangatlah pack! Bermula Ahad minggu sebelumnya, aku ada sign session di Central Market. Kemudian menjadi jemputan di Selamat Pagi 1 Malaysia, RTM pada hari Khamis, menonton teater hari Jumaat, menghadiri signing session di MPH Subang Parade pada hari Sabtu & kursus CIDB hari Ahad. *zzzzzzzzz*

Ahad - 11 Mac 2012
Berada di Central Market sempena Popular Book Fair dari jam 2 sehingga 4ptg. Sebelum itu menghadiri kenduri kahwin sebelah ibu di Cheras. 


Khamis - Program Selamat Pagi 1 Malaysia, 8pagi
First time on air, rasa macam nak lari saja. Hehe~ Takut sangat tiba-tiba blur tak tahu nak cakap apa. Malam sebelum tu aku tidur-tidur ayam sebab risau bangun lambat. Standy by pula jam 7.30pg. Sampai saja di sana, perlu solek dan Tuhan saja yang tahu betapa hati aku macam nak luruh ketika menunggu giliran. Phew~ Terima kasih kepada semua yang menonton! Terima kasih kepada BFF aku, Kamariah Jasmani kerana sempat mengambil gambar di depan TV! :)

erk~ Lainnya nampak muka kat TV -__-

 Pengalaman yang berharga :)

 Dengan ibu yang menemani dan Hezri, pengacara SP1M

 Boleh pula terserempak dengan Uncle Chef Wan kat sini, dia on air di RTM2 :)

Walaupun ke udara dalam masa lebih kurang 8 minit, ia memberikan sebuah pengalaman baru dan berharga tahun ini. Aku betul-betul respect dengan mereka yang bekerja di bahagian belakang tabir especially yang bersiaran secara langsung. Sentiasa perlu get ready untuk memastikan sebuah program itu berjaya. *tabik spring!* Erm, nampak gayanya macam aku perlu buat entri lain saja. Heee~ Cukup banyak ni nak dibebelkan :p 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments: