photo allkarya_zpsxsfjfgmj.png

Bermula Daripada Pena Penghujung Mata, Dia Mula Mencetus Ilham Dan Menyusun Kata. Setiap Lorekan Mengandungi Bicara Yang Terkandung Seribu Satu Rahsia. Hanya Di Sini Dicurahkan Rasa Hati, Pendapat Peribadi Tentang Hakikat Duniawi Dan Di Sana, Alam Yang Kekal Hakiki.


- Weeda Airiza -



Pembayang Novel Seterusnya - Bhgn 6

Assalamualaikum, Selamat Malam!

Phew. Dah sampai bahagian ke 6 rupanya. Tinggal lagi 3 saja pembayang yang akan saya berikan termasuklah pembayang entri ni. Kalau ikutkan, semua pembayang ni senang saja. Nanti bila saya dah keluarkan soalan-soalan berkaitan, for sure korang semua boleh jawab. Hanya jawab soalan, sertakan slogan dan tunggu pengumuman. :D

Kali ni, pembayangnya adalah makanan. Sebenarnya ni favourite food saya. Saya dengan Mr Fish ni memang tak dapat dipisahkan. Kalau ada 'si dia' kat atas meja makanan, memang saya capai yang itu dulu. Makanan lain saya nampak macam sekali imbas saja. Warna oren Mr Fish ni memang mencabar minda lapar saya. Kadang-kadang bila saya nak award diri sendiri dengan sesuatu, saya makan Mr Fish yang raw! Wee, nyum nyum!


Courtesy from Mr Google gambar di atas itu ye. Berdasarkan blog yang saya 'curik' gambar ni, yang putih tu adalah goat cheese yang dicampur dengan sedikit mayonis dan perahan jus lemon. *meleleh pula bila terbayang sambil menaip ni aish~~ drools~* Juga ada campuran arugula, iaitu salad yang terkenal dalam masakan Itali. Salad ni nama saintifiknya adalah Eruca Sativa. Nak tahu lebih lanjut, silalah tanya Mr Google ya! He's really brilliant okey. :p Cuba teka apa kaitan gambar ini dengan next novel saya~ :)

Entry Quote
'Wanita boleh ingat perkara 10 tahun lepas,
sedangkan lelaki boleh lupa perkara yang berlaku semalam.'
~ Weeda Airiza ~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

salam, first time masa jenguk sini benda yg sama kt belog nie dgn blog saya ialah "entry quote" .. sy pun ada buat pd beberapa entry dgn tajuk "quote of the day".. hihi jiwa penulis sama ek? tp sy lum official jd novelis sbb buku lum kuar lg.. :) nanti buku dah kuar sy bagitau ye..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

salam, first time masa jenguk sini benda yg sama kt belog nie dgn blog saya ialah "entry quote" .. sy pun ada buat pd beberapa entry dgn tajuk "quote of the day".. hihi jiwa penulis sama ek? tp sy lum official jd novelis sbb buku lum kuar lg.. :) nanti buku dah kuar sy bagitau ye..

Weeda Airiza said...

Wsalam, hihi agaknyalah~ mungkin kita ada persamaan :D Saya pun baru saja start buat. Tiba2 rasa nak buat quote sendiri. Hehehe~~ InsyaALLAH, saya doakan awak berjaya menjadi seorang penulis yang bagus suatu hari nanti :D Jgn lupa bgtahu ya ^____^

Nina Afyin said...

salam....hero die mix blood ke..??adoiii...laparrnyerrrrr